KICK APS nv

Kleine Mechelsebaan 50
3200 Aarschot
België

T +32 16 565 525
F +32 16 567 007

rental@kick.be

HISTORIEK

In het jaar des heren 1986… verliet Ives Mergaerts (stichter) de middelbare school om aan ‘het echte leven’ te beginnen. Hij was op zeer jonge leeftijd orgel beginnen te spelen, had zich doorheen de typische jeugdbandjes geworsteld en was roadie in Vorst Nationaal, de beroemde Belgische rocktempel. Nu was het tijd voor hem om zijn kennis en ideeën samen te voegen en een eerste versie van het bedrijf op te richten.

De beginjaren… van het bedrijf begonnen zoals we dat gewend zijn uit zovele verhalen. Een rijtjeshuis in Herent, dichtbij Leuven, met twee garages en een kleine tuin. Al snel moest de auto buiten blijven staan. Daarna werd de woonkamer omgetoverd tot stockageplaats voor de drums, in de eerste slaapkamer werden de keyboards gelegd, in de tweede werd een opnamestudio gevestigd en zo verder.

De verhuis naar Werchter… betekende een eerste grote verandering. Het bedrijf werd gevestigd in een voormalige garage annex benzinestation. Autoliften werden omgevormd tot stijgende platformen zodat er ook materiaal gestockeerd kon worden op de eerste verdieping. De poorten van de garage maakten de aankoop van een eerste truck, die geparkeerd werd op onze eigen oprit, mogelijk. De voormalige stock van vervangbanden werd een flightcase-atelier, het voormalige kantoor werd omgevormd tot kabelfabriek en dan was er nog ruimte over. Wat een verschil!

Rond deze tijd kwamen Geert, Ineke en Rui allemaal wonen in het grote huis. Terwijl ze hun eigen creatieve ding als muzikant of roadmanager bleven doen, kregen de activiteiten in de verhuur- en dienstenfirma stilletjesaan vorm. Tegelijk ontstond de behoefte om een stap verder te gaan.

De uiteindelijke locatie werd Aarschot… na een lange zoektocht. De plannen voor ons eigen gebouw, ontworpen met in gedachten de behoefte aan een echte opslagplaats voor het verhuurmateriaal, kantoren, een opnamestudio en privévertrekken, werden opnieuw uit de schuif gehaald en deze keer in de realiteit omgezet. Hoewel de typische vertragingen in de bouw ons probeerden tegen te houden, verhuisden we toch naar een nieuw gebouw zonder ramen, water, verwarming… Op 1 mei 1996 werd het communiefeest van de zoon van onze buren opgeleukt door dertig camionettes en trucks die het laatste materiaal verhuisden. Rond zonsondergang zaten we allemaal samen in het midden van een grote lege vloer, omringd door instrumenten en materiaal. Rock ‘n’ roll!

Het tweede decennium van KICK… werd gekenmerkt door een erg snelle groei, veel veranderingen, het opgroeien van een tiener tot een volwassene. Ondertussen was iedereen vertrokken om andere uitdagingen aan te gaan en sleutelfiguur Bruno werd aan boord gehaald. Organisatie en structuur probeerden gelijke tred te houden met de groei en in het jaar 2000 bracht het nieuwe millennium ons een nieuw gebouw ernaast. Het bekende ‘Kick Backline’ werd veranderd in ‘Kick Artist Services’, met daaronder alle relevante services in de muziekindustrie gegroepeerd, terwijl Ives Mergaerts zich stilletjesaan meer begon te focussen op productiewerk. Hierdoor ontstonden bedrijven zoals The Production Office en Red Tape Recording Studios, die vandaag nog steeds bestaan op hun eigen manier.

Het jaar 2009 markeerde de laatste grote verandering… in de lange zoektocht om de kwaliteit en intensiteit van de specifieke diensten waar KICK voor staat, te verfijnen. Na vele jaren van toewijding was het tijd voor Bruno om verder te gaan in een andere richting en de vlag werd overgenomen door Martine, Karel en Ruben. Je kan hen vandaag vinden aan het hoofd van een jong, geïnspireerd en gemotiveerd team, dat samenwerkt om oplossingen te voorzien voor elke artistieke of productionele uitdaging in het aanbod van specifieke diensten die KICK APS verleent.